keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Kujanpää, Mari: Minä ja Muro

Minä ja Muro kertoo yhdeksänvuotiaasta Lauhasta, joka inhoaa koulua. Luokkakaverit väittävät, että Lauha haisee, eikä kukaan halua olla hänen ystävänsä. Mieluiten Lauha olisi koulussa joka päivä järjestäjänä, koska silloin on lupa viettää välitunnit rauhassa sisällä, eikä kukaan huomaa, että Lauha on yksin.

Aikuisistakaan ei ole mitään iloa: isä pakottaa Lauhan tyhmään suunnistuskouluun, äiti on liian kiireinen kirjoittaakseen nimensä Lauhan matematiikan kokeeseen ja opettajan mielestä Lauha käyttäytyy huonosti luokkakavereitaan kohtaan. Ainoa, joka ymmärtää Lauhaa, on leikkikarhu Muro. Muro onkin Lauhan paras ystävä.

Lauhan elämä muuttuu, kun kouluun tulee työharjoittelija Heta, joka pitää Lauhasta heti. Heta ja Lauha huomaavat, että kumpikin rakastaa piirtämistä, ja he viettävät välitunteja yhdessä piirtäen. Heta kuuntelee Lauhaa ja kertoo hänelle tarinoita, ja hän opettaa Lauhan myös halaamaan.

Minä ja Muro voitti Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2009. Kirjan hieno kuvitus on peräisin Aino-Maija Metsolan kynästä.

OTAVA, 2009. 207 s.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti